perjantai 30. tammikuuta 2015

Leikkaus,tästä selvitään?

Nadja oli tänään Anjalan eläinlääkäriasemalla Hannu Pajulahdella,joka nopeasti totesi ristisiteen olevan poikki. Vaihtoehdot olivat lopetus tai leikkaus. Toivon etten valinnut väärin kun Nadja leikattiin. Tässä lääketokkuraista ja kipeää koiraa katsellen tuntuu kamalalta,oliko oikein? Leikkaus sujuu lähes aina,ratkaisevaa on kuntoutus. Me emme saaneet tänään juuri mitään ohjeita kuntoutukseen liittyen,mutta tikkien poiston yhteydessä kysyn lisää. Sitä ennen luotan tuttuihin,joilla koiran ristisiteen leikkauksesta&kuntoutuksesta kokemuksia. Hieronta,fysioterapia ja lisäravinteet tärkeitä,alussa tietysti myös tarvittava lääkitys. Tällä hetkellä antibiootit ja kipulääkkeenä previcox ja panacod.

Nadja saa elellä nyt olohuoneessa ja ulos se kannetaan. Olispa talo,josta pääsisi ilman portaita ulos! Voi olla,että "evakkoon" mennään äidin luo rivitaloon. Kotona kyllä helpompi pitää koirat erillään kun on pienempi tila eikä niin avara asunto.

Boriksen kanssa päästään huomenna mukanaa pelastuskoira väen treeneihin. Saas nähdä miten sujuu pitkän tauon jälkeen ;) Poika painaa nykyään lähes 47kg,hupsista...On kyllä varaa hieman kiinteytyä! Nadjalla painoa 26kg,mikä on aika hyvä.

Mietityttää tuo Nadjan vaivat - spondyloosi-nivelrikko ja nyt ristiside...Mikä oli seurasta mistäkin? tästä täytyy myös jutella lääkärin kanssa,tänään ei ajatus kulkenut lainkaan. Eikä tule kulkemaan hetkeen muutenkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti