maanantai 5. tammikuuta 2015

Uusi vuosi - pelkoa ja toiveita

Edellisen kirjoituksen jälkeen,lokakuun lopun,on kaikenlaista hommaa ollut,lähinnä muuttoon liittyen. Hakutreenit ovat jääneet talvitauolle emmekä ole ennättäneet pelastuskoirien rauniotreeneihinkään. Sinne olemme kuitenkin tervetulleita,joten toivottavasti päästäisiin pian mukaan. Tottista hieman ollaan sentään tehty niin kavereidenkin ohjeistuksella kuin itseksemme. Boriksen nenä parani ruokakupin vaihdoksella ja kumileluilla leikkii myös rajoitetusti - jonkinlainen kumiallergia? ensin nenä kuivuu,sitten lähtee pigmentti ja kuivuu lisää,haavoille asti. Kaikenlaista sitä onkin...Näyttelyihin en ole ilmoittanut,sitäkin hommaa pitäisi treenata kunhan motivaatio löytyisi.

Huolta eniten aiheuttaa Nadja. Ontumista oli ollut enemmän kuin aikaisin eikä kipulääke toiminut. Siispä lääkäriin,jossa epäilyni ilmenivät todeksi; nivelrikkoa oikeassa takapolvelssa sekä nivelrikkomuutoksia myös saman puolen lonkkanivelessä. Mahd.ristisiteen repeämää ja irtopala,samassa jalassa siis. Selkä ok,spondylosin suhteen ei muutoksia. Hoidoksi Norocarp-kipulääkekuuri ja Cartrophen-pistossarja. Cartrophen mm.lisää nivelruston aineenvaihduntaa ja "voitelee" niveltä. Ensimmäinen pistos laitettiin lääkärissä,seuraavat 2 pistän itse ja viimeinen laitetaan kontrollikäynnillä. Nivelrikkoa enemmän huolestuttaa mahd.ristisiteen osittainen repeämä - Nadjan ikäiselle koiralle leikkaus ei juuri ole järkevä vaihtoehto niin aiheutuvien kipujen kuin toipumisen kannalta. Kuulema yleistä myös on,että kun on yhdestä jalasta mennyt ristari niin menee sitten toisestakin..Nyt siis ei auta kuin toivoa että lääkkeet toimivat riittävästi ja Nadja voisi elää vielä jonkun aikaa kivuttomasti. Jos lääkkeet eivät auta, niin Nadja saa lähteä viimeiselle vapaalle. Lääkkeiden lisäksi pääsee hierojalle ja vaihdan nykyiset nivelravinteet lääkärin suosittelemaan Arthoflexiin.

Kuurin aikana Nadja myös on liikuntakiellossa,hyvin omituista mennä pidempiä lenkkejä vain yhden koiran kanssa. Mitään en toivo kuin että molemmat pääsisivät vielä juoksemaan.

Toiveet siis tulevalle vuodelle koirien suhteen; Nadjalle terveitä vuosia ja Borikselle niiden lisäksi luonnetestit,muutamat näyttelyt ja hyviä treenejä. BH-koe tälle vuodelle vielä suurena kysymysmerkkinä.

Loppuun muutama kuva marras-joulukuulta. Lunta on onneksi edes hieman - enemmän saisi tulla niin pääsisi Boris vetohommiin isän kanssa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti